Timmerwerkplaats Sassen – projecten

In het onderstaande overzicht treft u een selectie aan van door ons opgeleverde projecten.

Kunnen we u van dienst zijn?
Laat het ons weten! Ga naar contact.

Kloosterboerderij Sellingen

Projectomschrijving

In samenwerking met een projectontwikkelaar is Timmerwerkplaats Sassen verantwoordelijk geweest voor de productie van de kozijnen voor een nieuw gezette kloosterboerderij in Sellingen, Groningen. De unieke locatie, gecombineerd met eigentijds metselwerk en prachtige, houten afwerking zorgt – al zeggen we het zelf – voor een project waar we trots op mogen zijn.

Bijzonder aan dit project en de geleverde hardhouten kozijnen is..

Foto’s

Boerderij Jipsinghuizen

Projectomschrijving

In Jipsinghuizen is een prachtige boerderij gezet. Deze is voorzien van door Timmerwerkplaats Sassen vervaardigde hardhouten kozijnen. Net als de kloosterboerderij in Sellingen betreft deze boerderij in Jipsinghuizen maatwerk van formaat. Het eisen- en wensenpakket van de opdrachtgever was dermate helder, dat effectief werken aan de maatwerkkozijnen mogelijk was. Persoonlijk vinden wij dat de kleurstelling van de stenen en het dak prachtig matchen met de kozijnen. Een groot project, maar zeker de moeite waard om aandachtig aan gewerkt te hebben!

Foto’s

Woning Hoofdweg Bellingwolde

Projectomschrijving

Een thuiswedstrijd voor ons. Op ongeveer 200 meter afstand van de Timmerwerkplaats werd een jaren ’30 woning aangekocht. Op voorhand was bij de kopers reeds bekend dat de kozijnen vervangen moesten worden. Een flinke klus, die met het plaatsen van HR++ beglazing een mooie energiebesparing in perspectief bracht. Na nauwkeurig inmeten van de buitenmaten en een besluit over de dikte van het isolatieglas is Timmerwerkplaats Sassen begonnen met het systematisch produceren van de meranti kozijnen. Doordat de kozijnen in de spuitstraat ook direct van twee coatings grondverf voorzien werden, ontstond er na oplevering slechts één restklus voor de klant: aflakken.

Foto’s

Nieuwbouw Vlagtwedde

Standaardwerkzaamheden Timmerwerkplaats Sassen

Dat standaardwerkzaamheden niet repetitief en saai hoeven zijn, wordt in onze Timmerwerkplaats onderstreept door de werkzaamheden die uitgevoerd zijn voor een strak nieuwbouwproject in Vlagtwedde. De opdracht was best rechtlijnig: dit zijn de maten, we willen strakke, perfect isolerende kozijnen. De uitdaging bij dit project zat, zoals eigenlijk bij ieder project, voor een groot gedeelte in de details. Als er met nieuwbouw inclusief een nieuw aangelegde tuin gestreefd wordt naar een ideaalbeeld, dan moeten de kozijnen er perfect uitzien. Geen putje, geen builtje, geen naadje, zelfs geen haartjes of belletjes in de uiteindelijke laklaag. Vanuit deze filosofie is er gewerkt aan deze serie kozijnen, waarover we – ook volgens de opdrachtgever – meer dan tevreden mogen zijn.

Foto’s

Seriewerkzaamheden Woningcoöperatie

Projectomschrijving

Het voordeel van de werkzaamheden die wij voor een woningcoöperatie in Groningen uitvoeren zit in het productieproces dat gehanteerd wordt. De huizen die door de woningcoöperatie verhuurd worden, zijn veelal onderdelen van megaprojecten, nog stammend uit de wederopbouw en de jaren ’60 en ’70. Deze woningen zijn in relatief grote bundels identiek. Indien de woningcoöperatie besluit (een gedeelte van) de kozijnen te vervangen, ontstaat er voor Timmerwerkplaats Sassen zogenaamd seriewerk. Deze werkzaamheden dienen als input voor het verbeteren van onze productiestraat en zorgen dikwijls voor aanpassingen in de fysieke plaatsing van machines, maar ook voor verdere automatisering binnen het bedrijf.

Foto’s